Skip to main content

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ-vadkilövés

Értesítjük a lakosságot, hogy Leányfalu közbiztonságának és a közterületek rendjének megőrzése, a közterületeket rendeltetésének megfelelő célra használó polgárok, továbbá egyes ingatlanaik védelme érdekében a település belterületén belül, a vaddisznók károkozásának visszaszorítására a
 

Szentendrei Rendőrkapitányság engedélyezte a vadak kilövését, természetesen csak meghatározott hivatalos személyek részére.
 

A vadelejtés időszaka: 2024. június 19-től 2024. szeptember 19-ig

A tevékenység helye a Leányfalu belterületéhez tartozó:

Móricz Zsigmond út 115-117. szám (Sorg-villa)
Vadrózsa utca 1-53.
Szendrey Júlia utca 2-29.
Temető utca 1-13.
Árvácska utca 1-42.
Seres utca 1-29.
Kemping utca 1-37.
Sólyom utca 1-33.
Felsőerdő utca 1-43.
Akácos út 1-41.
Berkenye utca teljes hossza    

Az elejtést irányító személy: Ráduly Balázs

Vad megjelenésével, az észlelt vadkárral kapcsolatban bejelentéseket az alábbi e-mailcímre tehetnek: jegyzo@leanyfalu.hu
Kérjük, hogy az e-mail tartalmazza a Bejelentő nevét, az észlelés helyet (utca, házszám) és a Bejelentő telefonos elérhetőségét.

A bejelentéseket nyilvántartásba kell venni. Rögzíteni kell:
1.    a bejelentő nevét, lakcímét, telefonszámát és egyéb elérhetőségét,
2.    a vad észlelésének pontos helyét, idejét.

A bejelentések fogadását követően az elejtést irányító személy helyszíni szemlét tart. Az engedély értelmében amennyiben vadállatok jelennek meg, sor kerülhet a közbiztonság, a közterületek megőrzése, a lakott területi vadkár megelőzése érdekében belterületi vadelejtésre, vadkilövésre. A vadkilövés szükségességéről, a tapasztaltak alapján az elejtést irányító személy dönt. Tájékoztatom Önöket, hogy a Szentendrei Rendőrkapitányság 2016-tól már kizárólag vadászlőfegyverrel engedélyezi a vadkilövést!

Leányfalu, 2024. június 19.                    
dr. Filep Julianna sk.
       jegyző
 

  • Image