top of page

Zöldhulladék elszállítás

Zöldhulladék elszállítása szerdán reggel

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hulladékszállítást végző szolgáltató az előre megadottól eltérően nem keddenként, hanem szerdánként viszi el Leányfalun a zöldhulladékot. (Ezt a cégen belüli átszervezéssel indokolták, és ezúton is elnézést kérnek érte. ) Az ágakat, gallyakat, bokornyesedéket ingyenesen elszállítja a szolgáltató. Maximum 15 cm átmérővel, 1 méteres hosszúságban kötegelve, gyűjtési napokon, szerda reggel 06:00-ig tehetik ki az ingatlanok elé.

A nyesedék, nyírt fű, gyom és levél kiválóan komposztálható kertünkben, rövid idő alatt összetömörödik. Akinek olyan nagy kertje van, hogy sok zöldhulladéka keletkezik, annak elfér benne egy komposztáló sarok is. Amennyiben nem kívánnak komposztálni, akkor kizárólag az erre a célra rendszeresített AHK / FKF feliratú zsákokban lehet a saját(!) ingatlan elé kirakni a zöldhulladékot. Zsákok beszerezhetők a „Gazdaboltban” (2016 Leányfalu, Móricz Zs. út 106.).


Tilos bármilyen más zsákban hulladékot kihelyezni, - például fekete zsákokban - mert azt nem viszi el a szolgáltató. Ezeket az önkormányzatnak kell külön összegyűjtenie és elszállíttatnia a közösség adóforintjaiból, az Önök pénzéből, más közcéloktól vonva el a forrásokat. Az illegális hulladékkihelyezők komoly pénzbírságra számíthatnak.


Tudjuk, hogy a kerti égetés ideiglenes betiltásával még nehezebbé vált a zöldhulladék kezelése, de ennek ellenére a zöldhulladék illegális elhelyezése továbbra is szigorúan tilos és büntetendő! Ne a közterületeket, vízmosásokat, az elhagyott kerteket, a Duna-part, és az erdő szélét csúfítsák el kertjük hulladékaival. A képviselő-testület keresi a megoldást a zöldhulladék helyi szinten való ( ezáltal olcsóbb) lerakására és komposztálására. Köszönjük türelmüket.


Adorján András polgármester

bottom of page