top of page

Szent Anna Karitász Hírlevél

SZENT ANNA KARITÁSZ NOVEMBERI HÍRLEVELE


Leányfalun is folytatjuk, a Tárjátok ki szíveteket” adventi segélyprogramot.

A nyitott tenyérben tartott hóból formált szív annak a szimbóluma, hogy kezünkben van a lehetősége a segítségnyújtásnak. Szívünk kitárásával felmelegíthetjük mások hideg otthonát, ünneppé tehetjük küzdelmekkel teli napjait. A nélkülözőkért indított összefogásnak kettős célja van: ünneppé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit. Élelmiszert juttatni a családoknak, hogy ne üres asztalnál kelljen megélni a karácsonyt. Szeretetcsomagot vinni a magányos, szerény körülmények között élő időseknek. Karácsonyi ajándékot készíteni a gyermekeknek. A különböző élethelyzetekben különleges törődést adhatunk személyre szabott segítséggel. Ehhez szükségünk van az Önök, környezetük, ismerőseik támogatására is. November közepétől egész karácsonyig tartó időszakban több módon is be lehet kapcsolódni ebbe a nagyszabású akcióba.


   1. „Karácsonyi Angyalok” mottóval „Gyermekek a gyermekekért”

November 13.-án elindítottuk a karácsonyi ajándékdoboz készítési programunkat. Csatlakozásra hívunk minden jóérzésű családot, hogy készítsenek ajándékot azoknak a gyermekeknek, akiknek kevesebb örömet tartogat az élet. Szeretnénk idén is az óvodai, iskolai közösségekre, és a cserkészcsapatra alapozni. Ők azok, akik legjobban ismerik, hogy a kortársaik minek örülnének.

Ajánlás a doboz elkészítéséhez: lásd faluszerte kihelyezett plakátokon. A „ szt. anna karitász leányfalu” – Facebook oldalunkon is olvasható a felhívás.

Az akció egy hónapig tart. (nov.13-dec.08-ig) A karácsonyi ajándékok ünnepélyes átadását dec.15.-én tartjuk a Faluházban. (Zártkörű rendezvény, csak meghívottaknak.) Kérjük szépen, hogy az ajándékok leadásával ne várjanak az utolsó napokig! – mert biztonsági ellenőrzésen esnek át.

Gyűjtőpontok a következők:

- védőnői szolgálat/ fogadási időben;

- Faluház/első emeleti iroda hétfőtől péntekig, 9-19 óra között;

- Szent Anna Karitász helyisége szombatonként 10-11 óra között.

Bízunk abban, hogy most is sok szívbéli ajándékkal tehetjük boldoggá a támogatott családjaink karácsonyát.

   2. Legyen ünnep a karácsony mindenkinek”

- dec. 1.-én szombat Adventi tartósélelmiszer gyűjtés a CBA előtt.

- dec. 2. vasárnap: élelmiszergyűjtés folytatása a katolikus és református templom előtt.

   3. „ Egymillió csillag a szegényekért” – szolidaritási akció, figyelemfelhívás. „ A régiek úgy tartották: valahányszor lehull egy csillag, meghal valaki a Földön. És valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben.”

Az akció célja, az összetartozás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé. Helyszín: Leányfalu központi tere, a CBA előtt, dec.08. szombat10-12 között. Vegyen részt Ön is a Karitász akciójában, és gyújtsa meg személyes csillagát a szegényekért, a szenvedőkért, a betegekért és minden rászorulóért. A gyertyáért felajánlott adományból a helyi rászorulókat segítjük. Adventi hangulattal, meglepetésműsorral várjuk.

   4. „Az idős, magányos szívekért!” – szeretetcsomag készítése, bejgli sütés. Szeretnénk az idős, egyedül élő kisnyugdíjasainknak is szebbé tenni az ünnepeket, karácsonyukat. Süssünk bejglit nekik! Gondoljunk a cukrosokra is. Aki szívesen adna szeretetcsomagot, hozza a karitászba dec.19.-én szerda 8-9 óra, vagy délután 14-15 óra között.


Várjuk azoknak az önkénteseknek a jelentkezését is - diákok, felnőttek - akik segítenének ezeknek a programoknak a lebonyolításában. T: +36 30 359 7596; +36 30 921 5207


Végül, december 15.-én szombaton este 18 órakor, a Karitász csoportunk szervezésében gyújtjuk meg a Faluház előtti adventi koszorún a harmadik gyertyát. Ünnepi gondolatokat mond Szalay Zoltán atya, közreműködik a Szent Anna Kórus. Ezután vendéglátás, majd 19 órától Huzella Péter Adventi estje következik. Legyünk minél többen együtt, éljük át az adventi várakozás örömét. Az önzetlen, nagylelkű jótettek öröme töltse be egész életünket! Isten adjon nekünk nagylelkű szívet, örömmel adakozó kezet, mások felé megnyíló lelket!


Emlékeztető! Ebben az évben már nem fogadunk ruhaadományokat a karitász helyiségünkben. Krízis helyzetben elérhetőek vagyunk a +36 30 359 7596; +36 30 921 5207 telefonszámokon, és Facebook oldalunkon.


Bellavics László karitász csoportvezető

bottom of page