top of page

Szúnyoggyérítés
ÉRTESÍTÉS LÉGI ÉS FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐLEzúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az Önkormányzat illetékességi területén légi és földi úton történő szúnyoggyérítés lesz.


A légi kémiai védekezés 2021. augusztus 10-én a napnyugta utáni időszakban lesz elvégezve.

A légi kémiai védekezés tartaléknapjai: 2021. augusztus 11-12.


A földi kémiai védekezés 2021. augusztus 11-én a napnyugta utáni időszakban lesz elvégezve.

A földi kémiai védekezés tartaléknapjai: 2021. augusztus 12-13.


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.


Leányfalu, 2021. augusztus 6.


Tisztelettel:

Adorján András polgármester


bottom of page