top of page

Sajtóközlemény - NAV

Budapest, 2022. január 26.Érkeznek az igazolások az szja-bevallási tervezet adózói ellenőrzéséhezFebruár közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és az adó-visszatérítés összege.


Aki Ügyfélkaput használ vagy más KAÜ-azonosítót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által elkészített adóbevallási tervezetet legkésőbb március 15-től elérheti, legegyszerűbben a NAV honlapján.


Ha valakinek még nincs ügyfélkapu-hozzáférése, elektronikusan vagy a NAV ügyfélszolgálatain és a kormányhivatalokban pár perc alatt regisztrálhat.


Bárki, aki KAÜ-azonosítóval (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány telefonos azonosítás, arcképes azonosítás) rendelkezik, márciustól tehát megnézheti saját adóbevallási tervezetét azonosítás után az eSZJA-oldalon. Akinek nincs KAÜ-azonosítója, március 16-áig, adóazonosító jele és születési dátuma megadásával többféle módon is kérheti a tervezet postázását:

- SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon a következő formában: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn,

- az eSZJA-oldalon elérhető webes űrlapon,

- levélben,

- a BEVTERVK formanyomtatványon,

- telefonon, a 1819-es hívószámon,

- személyesen, az ügyfélszolgálatokon.Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Dr. Kis Péter András

szóvivő

06305429418

sajto@nav.gov.huNemzeti Adó- és Vámhivatal

Honlap: https://nav.gov.hu ­ Video FTP server: https://media.nav.gov.hu/media

Híreinket kövesse a közösségi oldalakon is!

bottom of page