top of page

Rend-trend 48. hét

Szentendre Rend-trend-je pdf innen letölthető


A következő kiadvánnyal a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai szeretnék tájékoztatni az érdeklődőket, mivel foglalkoztunk Mi

az elmúlt időszakban, a Dunakanyarban, Budakalásztól, Visegrádig


Bűnmegelőzési felhívás!

Közelednek az ünnepek, megkezdődött a készülődés a karácsonyra. Az üzletek megtelnek nézelődő, vásárló emberekkel. Minél nagyobb a tömeg, annál feszültebbek a vásárlók, és értékeik is annál inkább veszélyben vannak. A karácsonyi forgatag, a csomagokkal megpakolt gépjárművek kedvező alkalmat kínálnak a bűncselekmények elkövetőinek is.

Az ünnepi bevásárlások alkalmával sokan ülnek autóba, ezért a gépkocsifeltörések megelőzése érdekében érdemes figyelmet fordítani arra, hogy:

- Járművét lehetőség szerint zárt, őrzött parkolóban hagyja!

- Parkoláskor autója ablakait húzza fel és ellenőrizze le, hogy miden ajtót bezárt –e, a riasztót minden esetben kapcsolja be, még akkor is, ha csak rövid időre száll ki a ki az autójából!

- A parkolás után és két vásárlás között is ellenőrizze, hogy semmit nem hagyott az autó utasterében.

- Az őrizetlenül hagyott járműben látható helyen, ülésen ne hagyjon semmilyen tárgyat, használja helyette a csomagtartót! Az utastérben hagyott táska, szatyor, doboz, még ha üres is, vagy értéket nem rejt, a bűnelkövetők számára lehetőség, melyet meg is ragadnak.

A karácsonyi bevásárlások időszakában a leggyakoribb bűnelkövetési mód a zseblopás. Ennek jellemző helyszínei a zsúfolt helyek, bevásárlóközpontok, vásárcsarnokok, aluljárók, tömegközlekedési eszközök, pályaudvarok környéke.


A zseblopások megelőzése érdekében érdemes figyelmet fordítani arra, hogy:

- Értéktárgyait, pénztárcáját, iratait ne tegye a táskája, kosara tetejére, azokat mindig tartsa a belső zsebében, vagy zárható helyen hordja.

- Zsúfolt helyen, tömegközlekedési eszközön lehetőség szerint szorítsa a karja alá a táskát, melynek érintetlenségét többször is ellenőrizze!

- A táskát, pénztárcát nem szabad őrizetlenül hagyni a kosárban, bevásárlókocsiban. Ha nem szeretné az egész soron végigtolni a kocsit, értékeit mindenképpen vegye ki belőle és vigye magával, miközben nézelődik!

- Lehetőség szerint csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyire várhatóan szüksége lesz!

- A bankkártya PIN kódját ne írja rá a kártyára, de ha mégis felírja valahova, akkor azt ne tárolja együtt

a bankkártyával!


Az internet fejlődésével egyre elterjedtebb az online vásárlás is, melyet óvatossággal kell kezelni:

- Bankkártyával történő fizetés esetén lehetőség szerint olyan webáruházban vásároljon, amelynél a fizetés valamelyik banki oldalon keresztül történik

- A túl olcsó termék mindig gyanús – a legtöbb csaló így szedi áldozatait.

- Fontos tudni, hogy internetes fizetés alkalmával nem kérhetik el a bankkártya PIN kódját és a számlaszámot!

E néhány tanács megfogadásával Ön is tehet azért, hogy a karácsonyi készülődés örömét ne árnyékolja be semmi.


Bűnügyi akció Pomázon

A szentendrei rendőrök Szentendre és Pomáz területén tartottak bűnügyi célú ellenőrzést, amelynek során egy nőt és két férfit előállítottak új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűncselekmény miatt és két körözött személyt is elfogtak.

A Szentendrei Rendőrkapitányság nyomozói bűnügyi célú ellenőrzést tartottak 2018. november 30-án este Szentendre és Pomáz területén.

Az akció során egy nőt és két férfit állítottak elő, majd hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az intézkedés több ingatlant is érintett, ahol a végrehajtott kutatások alkalmával feltehetően új pszichoaktív anyagokat és ezek porciózásához, terjesztéséhez használatos eszközöket foglaltak le a rendőrök.

A két településen végrehajtott ellenőrzés során a rendőrök elfogtak egy rablás miatt körözött nőt, valamint egy férfit is, akit pedig bíróság keresett kábítószer birtoklása bűncselekmény elkövetése miatt.

Az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba vétele mellett.


Látogatóban a Szentendrei Rendőrkapitányságon

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetről érkezett bejelentés 2018. november 14-én a reggeli órákban Budakalászról. A balesetben két gépkocsi volt érintett, az egyikben egy 6 éves kisfiú utazott. A baleset helyszínére először érkező rendőrök közül az egyik rendőrnő a 6 éves Balázzsal összebarátkozott a helyszínen, és a mentők kiérkezéséig beszélgettek

Balázs igazi kis hős volt a helyszínen. A kisfiúnak az ijedtségen kívül nem lett nagyobb baja, megfigyelésre azért kórházba szállították. Édesapja már nem volt ilyen szerencsés. Balázs és a rendőrnő megbeszélték, hogy ha túl vannak a kórházi napokon látogatást tesz a Szentendrei Rendőrkapitányságon. Erre november 29-én került sor. Gátiné Budai Boglárka r. őrnagy, közlekedésrendészeti alosztályvezető, Balázst körbevezette a kapitányságon, minden érdekes „szobát” megmutatott neki, a végén ajándékkal is kedveskedett


Szentendrei Rendőrkapitányság

bottom of page