top of page

Polgármesteri tájékoztató

Továbbra is arra kérjük Önöket, hogy maradjanak otthon!

A védekezés első szakaszában felkészítették Magyarországot a legrosszabb forgatókönyv esetére is. Az ezután kezdődő második szakaszban fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindítható az élet Magyarországon - közölte Orbán Viktor április 24-én, pénteken. A miniszterelnök hangsúlyozta: ennek az a feltétele, hogy az újraindítás időszakában is meg tudják védeni a leginkább veszélyeztetett időseket, krónikus betegeket és a nagyvárosokban élőket. Rájuk vonatkozóan speciális szabályokat kell kigondolni jövő hét végéig, ezek kialakítása "gőzerővel" zajlik - tette hozzá a kormányfő.


Ennek értelmében várhatóan ez az utolsó hétvége, amikor a polgármesterek megkapták azt a jogi lehetőséget, hogy saját maguk szabályozzák a közterület-használatuk rendjét. Leányfalun egyelőre nem hoztunk különleges intézkedéseket, de továbbra is folyamatosan figyelemmel követjük közterületeinket, kapcsolatban vagyunk a helyi körzeti megbízottal és a polgárőrséggel, és amennyiben indokolt, a szükségesség és arányosság elve alapján fogunk eljárni.


Pénteken már látható volt, hogy Leányfalu hétvégi házai szinte mind megtelnek, ismét sokan fogják kint tölteni a hétvégét Leányfalun. Valószínűsíthető, hogy közülük is egyre többen lesznek a leányfalusi Duna-parton. Emellett minden bizonnyal az áthaladó kerékpáros forgalom is jelentős lesz.


Ezért továbbra is nyomatékosan kérjük Önöktől, hogy a veszélyhelyzet időszakában egészségügyi sétáikat és kutyasétáltatásaikat ne a Duna-part legfrekventáltabb szakaszán és ne a csúcsidőszakban végezzék. (Itt is felhívom a felelős gazdik figyelmét arra, hogy közterületen kutyát sétáltatni csak pórázon szabad, és nagyon ildomos összeszedni az elpottyantott ürüléket.)


Ha azt kérjük, és várjuk a nálunk sokkal rosszabb helyzetben, lakásaik fogságában élő fővárosi lakosoktól, illetve mindenki mástól, hogy ne hagyják el otthonaikat, akkor mi is így kell, hogy cselekedjünk.


Javasoljuk, hogy bevásárlásaikat ne szombat délelőttre időzítsék, hiszen ilyenkor a zsúfolt áruházakban fokozottan ki vagyunk téve a fertőzésveszélynek.


Köszönjük mindazoknak, akik saját és mások egészségének megőrzése érdekében betartották, és továbbra is betartják a a kijárási korlátozás előírásait. Nekik köszönhető, hogy eddig nem kellett aránytalanul szigorú intézkedéseket hozni.


Kéréseiket, észrevételeiket, felajánlásaikat továbbra is a koronavirus@leanyfalu.hu címre várjuk.


Együttműködésüket és megértésüket köszönöm:

Adorján András polgármester

bottom of page