top of page

Polgármesteri tájékoztató


Kedves Leányfalusiak!

Húsvét napján csak egy rövid összefoglalót nyújtok. Szombat esti tudásunk, és háziorvosaink tájékoztatása szerint Leányfalun továbbra sincs fertőzött beteg. Heten vannak kötelező karanténban, külföldről való hazatérésük okán, de egyelőre rajtuk sem jelentkeztek tünetek.

A hosszú hétvége első két napján szerencsésen túl vagyunk, a sokak által megfogalmazott félelmek: a fővárosból való nagyarányú kiáramlás eddig nem történt meg. Köszönjük budapesti honfitársainknak, hogy a tiszteletben tartják a Dunakanyar távoltartó kérését, és betartják a kijárási korlátozást. Tudjuk, hogy nekik sokkal nehezebb lehet ezt betartani, mint nekünk itt Leányfalun, kertes házainkban. Az elmúlt két napban érezhetően csökkent a forgalom a 11-es főúton, és belterületi útjainkon is. A Duna-parton főként helyiek sétáltak és kerékpároztak, a felettünk lévő erdőben is majdnem felerészben helyiekkel találkoztam a szombati napon. Az erdőbe vezető turistautak környékén is csak néhány autó parkolt. Egy helyen két kerti szék kihelyezésével, egy helyen pedig egy papír kiragasztásával kérték az ott lakók, hogy ne álljanak kerítéseik elé autóikkal kirándulók. Leányfalu parkolói lényegében üresek voltak.

Köszönjük öntudatos polgárainknak, hogy önfegyelmet tanúsítanak, és korrekt módon betartják a Maradj otthon! felszólítást Leányfalun is. Ők biztonságban vannak, és nem járulnak hozzá a fertőzés terjedéséhez sem. Őket egészen biztosan nem zavarják és veszélyeztetik továbbra sem az esetlegesen mégis Leányfalura érkező kirándulók, áthaladó kerékpárosok.

Kedves Leányfalusiak! A Polgármesteri hivatal munkatársai és a képviselő-testület tagjainak nevében ezúton is köszönöm Önöknek a veszélyhelyzet első hónapjában nyújtott pozitív, fegyelmezett hozzáállásukat. Köszönjük, hogy elfogadták a helyzetet, és azt, hogy a Polgármesteri hivatal munkatársait csak indokolt esetekben terhelték. Így lehetőséget adtak arra, hogy a helyben rászorulók felé irányíthattuk kapacitásaink egy részét, és több segítséget nyújthattunk. Köszönöm munkatársaimnak és az óvodai konyha dolgozóinak, hogy folyamatosan biztosítják a meleg ételt az azt igénylő otthon maradt időseknek és betegeknek. Köszönjük egészségügyi dolgozóinknak az eddigi folyamatos helytállást, és sok erőt kívánok a további feladataik ellátásához. Köszönjük a leányfalui önkénteseknek, hogy az elmúlt egy hónapban segítséget ajánlottak és segítséget nyújtottak az önkormányzatnak. Köszönjük az felajánlott mosható, többször használatos maszkokat, a pénzadományokat, melyekkel sokaknak segíthettünk.

És végül nagyon köszönjük mindazoknak, akik helyben segítenek idős, beteg szomszédjaiknak, ismerőseiknek, utcabelieknek, hogy könnyebbé teszik a kiszolgáltatottaknak önkéntes karanténjaik betartását és elviselését bevásárlással, ügyintézéssel, távolságot tartó beszélgetéssel.

Kedves Leányfalusiak! A képviselő-testület és az önkormányzat valamennyi munkatársa nevében egészséges, áldott húsvétot kívánok, és kérem Önöket, hogy mindannyiunk érdekében továbbra is MARADJANAK OTTHON!


Adorján András polgármester

bottom of page