Polgármesteri tájékoztató


Koronavírus helyzet Leányfalun április 2-án, csütörtökön


Kedves Leányfalusiak!


Tájékoztatom Önöket, hogy tudomásunk szerint jelenleg Leányfalun két személy van hatósági karanténban. Ők a hét elején tértek haza külföldről, ezért vannak kötelező vesztegzár alatt, tünetekkel egyik személy sem rendelkezik. Mindkét személy családjai is tisztában vannak a karantén szükségességével és betartják a szükséges előírásokat.

A kötelező karanténba vonult személyekről tájékoztatást adunk a rendőrségnek, a helyi körzeti magbízott pedig ellátja az ezzel kapcsolatos szükséges feladatokat.

Két önkéntes karanténba vonult személyekről nem kapunk értesítést ezért erről nem tudjuk önöket tájékoztatni. Háziorvosainknak két személyről van tudomásuk, akik önként tartózkodnak házi karanténban, mindketten jól vannak, egyikük esetében sincs jele fertőzöttségnek.

Jelenleg egyetlen leányfalui lakhellyel rendelkező, de Budapesten tartózkodó személyről tudnak háziorvosaink, akinek pozitív lett korábban a koronavírus tesztje. Ő a fővárosban tartózkodik házi karanténban, jól van, jelenleg már két negatív tesztet produkált, ha a harmadik tesztje is negatív lesz, akkor gyógyultnak fogják nyilvánítani.

Szájmaszkok még korlátozott mennyiségben rendelkezésre állnak a Polgármesteri hivatalban, reggel 8.30 és 9.30 között ingyenesen átvehetőek. Ha valaki nem tudja megoldani, hogy lejöjjön érte, de szeretne kapni, kérem jelezze a koronavirus@leanyfalu.hu címen, vagy telefonon hívja a Polgármesteri hivatal munkatársait, vagy nyugodtan engem is a +36 70 947 4043-as telefonszámon.

Itt hívom fel figyelmüket, hogy a Polgármesteri hivatal működik, de munkatársaink felváltva tartózkodnak benn a hivatalban, illetve dolgoznak otthonról is, ezért most elsősorban a mobil telefonjaikon érdemes keresni őket. Elérhetőségeiket megtalálják a https://www.leanyfalu.hu/hivatali-elerhetosegek internetes címen.

Felhívásunkra sokan jelentkeztek önkéntesnek, egyelőre nincs szükség több jelentkezőre. Köszönjük aktivitásukat. Többen jelezték, hogy szomszédjaiktól kapnak segítséget, ez a legjobb megoldás, hiszen ez igényli a legkevesebb szervezést.

Az operatív munka megkönnyítésére létrehoztuk a koronavirus@leanyfalu.hu címet, ide várunk helyi szinten minden járvánnyal kapcsolatos üzenetet, segítségkérést, kérést, önkéntes felajánlást, ötletet, információt. Természetesen a többi elérhetőségünk is működik.

Tisztelettel,

Adorján András polgármester