top of page

Polgármesteri tájékoztató


Az élet újraindításának további lépései legkorábban a jövő hét végén következhetnek - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken. Budapest és Pest megye esetében is azt mondják a szakértők, hogy várjuk meg míg csökken a fővárosi halálozások száma. Ezt jövő héten ismét megvizsgáljuk, így legközelebb jövő hétvégén kerülhet sor enyhítésre a fővárosban” – fűzte hozzá a kormányfő.


Tájékoztatom Önöket, hogy Leányfalun továbbra sem tudunk koronavírusos megbetegedésről. Külföldről való hazatérésük, illetve beutazásuk miatt kötelező karanténban 7 fő van. Mindannyian tünetmentesek. A Leányfalu területén található piros, karanténjelzésű házakban tehát nem fertőzött személyek tartózkodnak.

Településünkön található két idősek otthona átesett a kötelező ANTSZ ellenőrzésen, mindkettőben rendben találtak mindent. A Idősek Református Szeretetotthonában csütörtökön a Magyar Honvédség alakulatai rendben elvégezték az országos program szerinti fertőtlenítést. A Providus házban a gondozói személyzet már közel két hónapja bent lakik, nem hagyták el az otthont, minden beérkező tételt a szükséges ideig várakoztatnak, illetve fertőtlenítenek.


Továbbra is tart a rászorulókról való gondoskodási programunk. Mintegy félszáz személyt látunk el naponta meleg étellel és ügyintézési segítségnyújtással.

Továbbra is él a koronavirus@leanyfalu.hu címünk, melyen jelezhetik, ha segítséget kérnek, vagy támogatást nyújtanának.


Köszönjük azok segítségét, akik az elmúlt időszakban önkéntes munkával vagy anyagilag segítették a településünkön élőket.


Március hónapban az Önkormányzat számlájára érkezett adományok a koronavírus vészhelyzet támogatására:


ADÓTERV Kft. ( Pauer Dóra - Mónus Pál) 100.000,-Ft


Pető János 20.000,-Ft


Kővári Attila 5.000,-Ft


Pauer Dóra 5.000,-Ft


Mónus Pál 5.000,-Ft


Április hónapban érkezett adományok:


Al-Fakihné dr. Molnár Klára 20.000,-Ft


Márkus Annamária 20.000,-Ft


TRANSTERWISE LTD 40.000,-Ft


Dr. Mauks György 5.000,-Ft


Pető János 25.000,-Ft


Összesen: 245.000,-Ft


Emellett a képviselő-testület tagjai közül és a külsős bizottsági tagok közül is többen, valamint a Termálfürdő Felügyelőbizottság tagjai is lemondtak tiszteletdíjukról.


Felhívjuk figyelmüket, hogy Pest megye, így Leányfalu területén is érvényben vannak a kijárási korlátozás szabályai. Ennek alapján kérem Önöket, hogy aki teheti, továbbra is maradjon otthon.


Mivel a Duna-parti kerékpárút, illetve sétány bizonyosan ezen a hétvégén is fokozottan igénybe lesz véve, így azt ajánljuk, hogy egészségügyi sétájukat és kutyasétáltatásukat (Kutyát közterületen csak pórázon szabad sétáltatni!) ne a legfrekventáltabb szakaszon és időszakban végezzék.


Ennek megfelelően a helyi üzletek működésére is az eddigi szabályok érvényesek. Felhívom figyelmüket, hogy az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön továbbra is az arc eltakarása kötelező maszkkal vagy kendővel.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!


Tisztelettel,

Adorján András

polgármester

bottom of page