top of page

Polgármesteri tájékoztató

Tisztelt Leányfalui Polgárok!


Március 11-én Magyarország Kormánya egészségügyi veszélyhelyzetet, különleges jogrendet hirdetett, március 13-án este pedig Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy március 16-ától bezárják az iskolákat. Miniszterelnök úr arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a kormány döntésének részleteit rövidesen kidolgozzák és ezt követően megismerjük a részleteket.


A miniszterelnök kiemelte: március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé. Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az iskolába. A miniszterelnök azt is mondta, ha kell - ahol szükséges - kiscsoportos gyermekmegőrzést is tudnak biztosítani. Ugyanakkor hozzátette: jobb lenne, ha a gyermekek otthon maradnának.


A miniszterelnök az óvodákra vonatkozóan nem tett említést, így erre vonatkozóan a jelenlegi ismereteink alapján csak azt mondhatom, hogy azok a szülők, akik meg tudják oldani, tartsák otthon óvodás korú gyermekeiket is hétfőtől. Lehetőség szerint a gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak, hiszen a fiatalokat nem veszélyezteti a koronavírus-járvány, az idősebb korosztályokra viszont komoly veszélyt jelenthet a betegség. Kérem, ebben a helyzetben különösen figyeljünk az idősebb korosztályokra, családtagjainkra, szomszédjainkra.


Kérjük, hogy a 65 feletti vagy krónikus betegek, akik nem tudják maguk helyett megszervezni a vásárlást, ügyintézést jelezzék, illetve várjuk azon 50 év alatti önkéntesek jelentkezését is, akik vállalnak ezekben segítségnyújtást a polgarmester@leanyfalu.hu címen.


Kedves Leányfalusiak! A veszélyhelyzetben az elrendelt szabályok betartása életeket menthet! Felelősséggel tartozunk egymásért, az egészségügyi veszélyhelyzet különleges felelősséget ró mindnyájunkra. Kérem, mindenki figyelje a híreket, és kövesse a hivatalos szervek általi előírásokat.


Tisztelettel,

Adorján András

polgármester

bottom of page