top of page

Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park tájékoztatója

PBR összefoglaló


Mi az… könnyen elérhető, változatos, különleges, természetes? És egyre több ember menekülőhelye, feltöltő állomása lett?


Válasz: a PILISI BIOSZFÉRA REZERVÁTUM

Ha Számodra is fontos, és tennél a megőrzéséért,

csatlakozz hozzánk, ÖNKÉNTESKÉNT!


2017-ben a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) és a Pilisi Parkerdő Zrt. (PP Zrt.) nagyszabású kutatásba kezdett annak érdekében, hogy a Pilis és a Visegrádi-hegység, illetve a Pilisi Bioszféra Rezervátum (PBR) látogatóit, turistáit megismerje. A látogatottság növekedésével ez a kutatás egyre fontosabb.

5x2 NAP, >40 HELYSZÍN, 250 ÖNKÉNTES 76.000 LÁTOGATÓ

EDDIG… és folytatjuk!


Következő forduló: 2022. október 1-2.

A felmérés folytatásához azonban továbbra is sok önkéntes segítségére van szükség!

A terület mérete és a turistautak száma miatt naponta mintegy 50 fő (18 évnél idősebb) összehangolt munkája hozza meg a kívánt eredményt.

Az önkéntesek feladata: a kijelölt pontokon látogatószámlálás és kérdőíves felmérés

október 1-2-án, 8–17 óráig.

A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, többnyire erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében.

Amit kínálunk: a mérés ideje alatt ingyenes szálláshely (Mogyoró-hegyi erdei iskolában) szállítás a helyszínekre, étkezés, jó hangulat, minden résztvevő számára 2 személyre szóló belépőjegy a DINPI valamely bemutatóhelyére vagy ingyenes részvételi lehetőség 2 fő részére egy meghirdetett túrán, ezen felül 1-1 belépő a Budakeszi Vadasparkba. A terepi munkáról, amennyiben szükséges, referenciaigazolást állítunk ki. További részleteket a jelentkezők számára külön küldünk.

Várjuk a természeti környezetért felelősséget érző ÖNKÉNTESEK jelentkezését az alábbi

e-mail címen: onkentes@dinpi.hu Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 27.

bottom of page