top of page

Nem kérünk petárdázást, rakétákat, tüzijátékot Leányfalun!

Kedves jóérzésű leányfalui Polgárok!


A tavalyi évhez hasonlóan idén is azt kérjük Önöktől, hogy a szilveszteri ünneplés során a pirotechnikai eszközök (tűzijátékok, rakéták, stb.) használatát mellőzzük!

Petárda használata egész évben, így szilveszterkor is tilos!

Sajnos a pirotechnikai eszközök miatt évről évre egyre zajosabb Leányfalu az év utolsó napjaiban. Szilveszter éjjelén pedig már-már riasztó méreteket ölt a tűzijátékok használata településünkön. A robbanások hangjai visszaverődve a hegyoldalakról még erősebben hallatszódnak.

A hajnalig tartó durrogtatások sok család életét zavarják, felriasztják a kisgyermekeket, a korábban nyugovóra térőket. A robbanások hangja az állatokban rémületet és menekülési kényszert vált ki. Nagyon sok kutya és macska napokig kóborol, mire hazatalál és vannak, amelyeket sosem látnak viszont gazdái. A kertjeinkben telelő madarak és az erdeinkben élő állatok megvadulva próbálnak menedéket keresni. A tűzijátékok környezetromboló és légszennyező hatásai ilyen koncentrátumban pedig már egészségkárosító következménnyel is járhatnak.

Javasoljuk, hogy azt az összeget, melyet a családok szilveszteri tűzijátékokra költenének, inkább házaik, kertjeik díszítésére költsék. Ez mindenki számára örömet jelentene: az itt élőknek, az átutazóknak és vendégségbe érkező távoli rokonoknak is és nemcsak rövid percekre.

Kérjük, hogy az újév köszöntése Leányfalun ne a durrogtatások és robbanások visszhangjától legyen hangos!

Köszönettel:

Adorján András

polgármester


Fotó: Twitter

bottom of page