top of page

Levél a Szülőkhöz

Kedves Szülők!

A közelgő tanévkezdésre tekintettel ismételten felhívjuk figyelmüket, hogy szeptember elején az autós forgalom elől zárva lesz a Szent Imre herceg utca az Erkel utcától a Móricz közig. Erre a szakaszra autóval csak az itt lakók hajthatnak majd be.

Az óvoda gépjárművel csak a Móricz köz felől lesz megközelíthető, és csak indokolt esetben. Kérjük, hogy az autós forgalom miatt a gyermekek egyedül, gyalogosan ezt az utcát, ebben az időszakban lehetőség szerint ne használják.

Parkolásra az óvoda és iskola előtti útszakaszon nem lesz lehetőség.

Az iskola és az óvoda gyalogosan biztonságosan megközelíthető lesz:

- az Erkel utcai buszmegállótól az Erkel utcai járdán és az autósok elől lezárt Szent Imre herceg útján.

- a Petőfi Sándor utca felől a Szent Imre herceg úti járdán, melynek gyalogos használatát biztosítani fogjuk, a járdán parkolni nem lehet.

- felülről a Gyöngyvirág utca felől a Vámossy közön keresztül Autós parkolás a Petőfi Sándor utcában, a 11-es út táblával engedélyezett szakaszán, az Erkel Ferenc - Gyöngyvirág utcák táblával nem tiltott szakaszain és a Duna-parti nagy parkolóban lehetséges.

Kérjük a Szülőket, hogy lehetőség szerint gyermekeiket gyalogosan engedjék, illetve kísérjék ezekben a napokban az intézményekbe. Tudjuk, hogy ez jóval több időt és türelmet igényel, de mindannyiunk biztonsága érdekében köszönjük!

Mindeközben várhatóan ezekben a napokban a 11-es főúton is nagyon erős forgalomra és ideges autósokra lehet majd számítani.

Miért éppen szeptember elején építkezünk? Mint arról már tájékoztattuk Önöket, a Magyar Falu Program keretében a maximális összeget, mintegy 30 millió forintot nyertünk az utca rekonstrukciójára. Az értesítést július közepén kapta meg az önkormányzat, és a lehető leggyorsabban bonyolítottuk le a kivitelező kiválasztását, valamint a szükséges eljárásokat. Szerettük volna, ha minél előbb megkezdődhet a munka, hogy minél kevesebb ideig jelentsen ez nehézséget a tanévben, lehetőség szerint a nyári szünet adta nyugalmas időszakot a legnagyobb mértékben kihasználni.

Milyen lesz az új út?

A 30 milliós összegből az Erkel utca és a Móricz köz közötti szakasz felújítására kerülhet sor, baloldalon kiemelt aszfaltozott járda, középen újraaszfaltozott útpálya, bal oldalon zúzottköves parkolósáv, a Móricz-kert felől 100 méter hosszan támfal létesül. Az útburkolaton két helyen lesz fekvőrendőr, lefúrt, előregyártott elemekből. Mivel a folyamatos áremelkedések miatt a legkedvezőbb ajánlat is meghaladta a pályázati 30 millió forintos összeget, így az Önkormányzatnak saját forrásból is hozzá kell majd járulnia a beruházáshoz. Emellett nehézséget, és további anyagi terhet jelent, hogy a hivatalos földmérés szerint az utca keskenyebb, mit az eddig használt terület, így az eddigi parkolósáv megtartása érdekében a Móricz-telek tulajdonosaival is megegyezésre kellett jutnunk.

A beruházás befejezésének időpontja szeptember 30-ig várható. Tisztelettel,

Adorján András polgármester

bottom of page