top of page

Levél a rászorulóknak

Tisztelt Leányfalui Polgáraink!


Magyarország Kormánya március 11-én veszélyhelyzetet hirdetett ki ezzel rendkívüli jogrend lépett életbe, mely különböző korlátozások bevezetését jelenti. Erről bővebb és hiteles tájékoztatást a www.koronavirus.gov.hu oldalon olvashatnak.


Figyelem! A járvány az idősebb korosztályokra és a betegségben szenvedőkre komoly veszélyt jelenthet, ezért kérjük, hogy a 70 év feletti idősek ne hagyják el otthonukat.


A Polgármesteri Hivatal szeretne segíteni abban, hogy ne kelljen elhagyni otthonaikat azoknak, akik a legveszélyeztetettebb helyzetben vannak. Ennek érdekénben 2020. március 23. napjától, azaz hétfőtől minden munkanapon önköltségi áron (860.- Ft / ebéd) a helyi óvoda konyhájából egyszeri melegételt biztosítunk azoknak, akik ezt igénylik. Kérjük, azok is jelentkezzenek, akik ezt a költséget nem tudják vállalni, mert amennyiben a rászorultságuk igazolható, részükre szociális támogatásként biztosítjuk ezt a szolgáltatást.


A kiszállítást (egyszer használatos ételtartó dobozokban) önkéntesek és a Falugondnok Kft. fogja végezni, melyért külön díjat nem számolunk fel.


Mivel az óvodai konyha kapacitása véges, ezért kérjük, hogy csak a koránál és / vagy egészségi állapotánál fogva valóban rászorulók jelentkezzenek! A térítési díjakat utólag fogjuk kiszámlázni a hónap végén.


Kérjük, hogy mindazok, akik jövő héttől kérnének ebédet, legyenek szívesek csütörtök estig jelentkezni a jegyzo@leanyfalu.hue-mailcímen (amennyiben az e-mailküldés nem megoldható az alábbi telefonszámon: 06-70-417-8574) a következő adatok megküldésével:


név

lakcím

szállítási cím (amennyiben eltér a lakcímtől)

adagszám

számlafizető neve, címe (amennyiben eltér a fentiektől)

telefonszám


Amíg a járvány tart és az óvodai konyha csak az ügyeleten lévő gyerekeknek főz, folyamatosan lehet igényelni az ebédet, de kérjük, hogy legalább két munkanappal előre legyenek szívesek jelezni az igényüket, hogy a konyha fel tudjon készülni rá!


Amennyiben az idős és / vagy krónikus betegeknek másra van szükségük (bevásárlás, gyógyszerek kiváltása stb.), s más segítséget nem tudnak igénybe venni, hívhatják a Figyelj Rám! Alapítvány – Leányfalut is ellátó – szolgálatát, akikkel az Önkormányzatnak feladatellátási szerződése van, s ezúttal is felajánlották a segítségüket. Ebben az esetben hívható telefonszám: 06-70-337-5217 (Teklovics-Fodor Mónika vezető gondozó).

Amennyiben további segítségre van szükségük, jelezhetik ezt a polgarmester@leanyfalu.hu címen vagy telefonon: 06-70-947-4043.


Ha kérdése van a koronavírussal kapcsolatban, hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központot a 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os számon. A fertőzésről folyamatosan frissülő információk a koronavirus.gov.hu vagy az nnk.gov.hu weboldalon érhetők el.


Mit tegyen, ha fertőzöttnek érzi magát? Kérjük, hogy ne személyesen menjen a háziorvosi rendelőbe, hanem telefonon hívja fel háziorvosát!


Orvosaink elérhetőségei az alábbiak:


dr. Kiss András háziorvos, dr. Takács Márta háziorvos: +36 26 383 540 dr. Víg Olga Erika gyermek háziorvos, neurológus: +36 30 269 9145.


Kedves Leányfalusiak! Ahogy tapasztalják, a helyzet folyamatosan változik, ezért kérem, mindenki figyelje a híreket, és kövesse a hivatalos szervek általi előírásokat. A veszélyhelyzetben az elrendelt szabályok betartása életeket menthet! Felelősséggel tartozunk egymásért, az egészségügyi veszélyhelyzet különleges felelősséget ró mindnyájunkra.


Tisztelettel, Adorján András sk.

polgármester

bottom of page