top of page

Lakossági tájékoztató

Értesítjük a lakosságot, hogy Leányfalu közbiztonságának és a közterületek rendjének megőrzése, a közterületeket rendeltetésének megfelelő célra használó polgárok, továbbá egyes ingatlanaik védelme érdekében a település belterületén belül, a vaddisznók károkozásának visszaszorítására a

Szentendrei Rendőrkapitányság engedélyezte a vadak kilövését, természetesen csak meghatározott hivatalos személyek részére.

A vadelejtés időszaka: 2021. november 17-től 2022. február 9-ig


A tevékenység helye a Leányfalu belterületéhez tartozó:


Hunyadi János utca 1-60.

Makkos utca 1-38.

Seres utca 1-29.


Az elejtést irányító személy: Ráduly Balázs


Vad megjelenésével, az észlelt vadkárral kapcsolatban bejelentéseket az alábbi e-mailcímre tehetnek: jegyzo@leanyfalu.hu

Kérjük, hogy az e-mail tartalmazza a Bejelentő nevét, az észlelés helyet (utca, házszám) és a Bejelentő telefonos elérhetőségét.


A bejelentéseket nyilvántartásba kell venni. Rögzíteni kell:

  1. a bejelentő nevét, lakcímét, telefonszámát és egyéb elérhetőségét,

  2. a vad észlelésének pontos helyét, idejét.


A bejelentések fogadását követően az elejtést irányító személy helyszíni szemlét tart. Az engedély értelmében amennyiben vadállatok jelennek meg, sor kerülhet a közbiztonság, a közterületek megőrzése, a lakott területi vadkár megelőzése érdekében belterületi vadelejtésre, vadkilövésre. A vadkilövés szükségességéről, a tapasztaltak alapján az elejtést irányító személy dönt. Tájékoztatom Önöket, hogy a Szentendrei Rendőrkapitányság 2016-tól már kizárólag vadászlőfegyverrel engedélyezi a vadkilövést!


Leányfalu, 2021. november 17.

dr. Filep Julianna sk.

jegyző

bottom of page