top of page

Jön a tél, kérjük ne az utcán parkoljanak!

Nagy tisztelettel szeretném felhívni a kedves Leányfalui Polgárok figyelmét a közelgő téli hónapokra, elsősorban az autósokét! Aki még nem cserélte le nyári gumiját, tegye meg. A hegyi utak a téli útviszonyok között nehezen járhatóak, ezért indokolt hólánc beszerzése is, illetve készítsenek be járművükbe egy kevés szóróanyagot és kis hólapátot is.

A település utcáit természetesen idén is takarítani fogjuk, de a hókotrást csak azokban az utcákban tudjuk biztosítani, ahol nincsenek az út szélén parkoló autók. Egyre gyakoribb jelenség, hogy a hótoló járművek azért nem tudnak egyes helyekre eljutni, mivel az elakadt, vagy az utcán parkoló gépjárművek ezt nem teszik lehetővé. A csúszós úton az autók, illetve a hókotró járművek mozgása nem kiszámítható, így az út szélén parkoló autókban könnyen sérüléseket okozhatnak, illetve nem férnek el egymás mellett a járművek. Már többször kértük az utcán parkoló gépjárművek tulajdonosait, hogy oldják meg, hogy ingatlanjaikon belül parkoljanak. Most ismét kérem, hogy mindenki saját ingatlanján belül parkoljon!

Különösen igaz ez a gyűjtőútjainkra: Akácos utca, Kilátók útja, Vadrózsa utca, Boldogtanyai út, Erkel utca, Gyöngyvirág utca, Kerekhegyi utca, Sasülés utca, Gyulai Pál utca, Árvácska utca, Mátyás király utca, Panoráma utca, Kemping utca, Hunyadi János utca, Jázmin utca, Erdész utca, Tavasz utca.

A helyi csúszásmentesítésben kihelyezett zsákos szóróanyaggal tudunk segíteni. Kérjük, ahol ezt igénylik, jelezzék az uzemeltetes@leanyfalu.hu címen.

Felhívom a lakók figyelmét, hogy a helyi rendeletünk – más településekéhez hasonlóan – előírja, hogy az ingatlanok előtti járda, illetve annak hiányában a közút tisztítása az ingatlantulajdonosok, illetve az ingatlant használók feladata. Kérjük mindezek tudatában készüljenek a télre.

Felhívjuk figyelmüket, hogy továbbra sem fogjuk tudni megoldani, hogy a település minden pontján egyszerre induljon meg a hóeltakarítás, és a hóesés közepette is száraz utak várják a munkába indulókat. Ahogy a főváros budai oldalán, úgy nálunk is előfordulnak olyan napok, hogy nehezen járhatóak az utak.

A takarítást végző vállalkozó egyszerre három géppel látja el ezt a feladatot, megadott utcarend szerint. Először a gyűjtőutakat tisztítja meg, majd a mellékutakat, és van néhány utca, útszakasz, ahova a kortógép fizikailag nem képes feljutni. Ezért kérjük, hogy mindenki maga is járuljon hozzá, hogy időben elindulhasson és biztonsággal meg is érkezhessen otthonába.

Megértésükben és együttműködésükben bízom.

Adorján András

polgármester


bottom of page