top of page

Hírlevél

szeptember 3. péntek 18.00

Az Ars Sacra fesztivál és az Egyházak éve Leányfalun keretében Leányfalu Hely- és Irodalomtörténeti Kiállítóhelyén Fekete András ikonfotó-kiállítását Makláry Ákos görögkatolikus parókus, a KÉSZ elnöke nyitja meg.


szeptember 4. szombat 19.00

Neptun Brigád produkció: Bankhitel - színházi előadás a faluház nagytermében

Köszönjük, Magyarország! támogatásával

színlap alul


szeptember 5. vasárnap 16.00

Térzene a hajóállomásnál

A Dunakanyar Szimfonikusok rézfúvós kvintettjének koncertje


Előzetes:

2021.09.11.

10.00

Gyulai séta

könyvesbolt - Gyulai emlékmű


2021.09.11.

18.30

Nyáresti kamarazene

református templom


2021.09.12.

16.00

rézfúvós minikoncert

hajóállomás


2021.09.17.

19.00

Jambalaya light trió koncertje

faluház


Neptun Brigád produkció: Bankhitel - színházi előadás

Köszönjük, Magyarország! támogatásával

Két férfi, a bankigazgató és egy hitelkérelmező történetét láthatjuk. Ennél aktuálisabb témát nem is találhatnánk 2021-ben. Egy ember bajba kerül és pénzre van szüksége. A pénz nem szeszélye kielégítésére kell, vészhelyzet állt elő és nagy szüksége lenne kölcsönre. Hitelképtelen, nincs más fedezete, mint a becsületszava. Mit tehet az ember, ha pénzre van szüksége és kiszolgáltatott? Mit tehet akkor, ha nincstelen és a bank is elutasítja? A színdarabot bravúros írói ötletek teszik izgalmassá, fordulatossá a cselekményt. Jordi Galceran humoros, a mának szóló darabjairól híres Spanyolországban; most sem kell csalódnunk humorával kapcsolatban. Az előadás 70 perces.

Szereplők: Bankigazgató: Tűzkő Sándor, Ügyfél: Baksa Imre Írta: Jordi Galceran, Fordította: Bakucz Dóra, Színpadra alkalmazta: Zöldi Gergely, Látvány: Böde Richárd, Dramaturg: Zöldi Gergely, Zene: Neptun Brigád, Produkciós vezető: Sáfrány Eszter, Rendező: Cseh Juditbottom of page