top of page

Faluház hírlevél

Augusztus 19. csütörtök 16.00


Az Erdélyi művészek Leányfalun sorozat idei tárlatának vendége Kádár Tibor festőművész. A kiállítást Banner Zoltán művészettörténész nyitja meg, majd a színházteremben a művészről most kiadott monográfiáját mutatja be, és Káli Király István marosvásárhelyi kiadóval beszélget az erdélyi magyar könyvkiadás gondjairól. Meister Éva színművésznő Trianoni harangok című önálló estjével lép fel.


Augusztus 19. csütörtök 18.30


Nyáresti kamarazene sorozat Leányfalu muzsikál koncertje a református templomban. Fellép Sidoo Zsombor (gitár).


Augusztus 20. péntek


Nemzeti ünnepünkön a 9.00 órakor kezdődő szentmisét követően 10.00 órától veszi kezdetét az ünnepi műsor a katolikus templom előtt. Beszédet mond Bellavics László, a leányfalui Szent Anna Karitasz csoportvezetője, közreműködnek Nyáry Bernadett és Tűzkő Sándor színművészek. Az ünnepség után koszorúzás a Leányfalu Hely- és Irodalomtörténeti Kiállítóhelye előtti parkban.


Augusztus 21. szombat


Nyárzáró a termálfürdőben: gyermekprogramok, vízisport-választó, Szekérszínház előadás, 21.00 Emelet koncert. Részletek a strand honlapján.


Augusztus 28. szombat 18.00


NKA támogatásával Waszlavik László népzenei koncertje a Richter-pincében (Móricz Zs. u. 199.) A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés itt.

bottom of page