top of page

Faültetés

Gyümölcsoltó Boldogasszony napja Leányfalun, őshonos fák, gyümölcsfák ültetése


Sokan ismerik Gyümölcsoltó Boldogasszony napját, Jézus fogantatásának, illetve a születése hírüladásának főünnepét, melyet a római katolikus egyház március 25-én ünnepel. A fák oltását ezekben a napokban szokták végezni a gazdák. Ez a jeles nap is üzen nekünk, hogy ne feledkezzünk meg a minket körülvevő fákról, hiszen számunkra létfontosságúak.


A környezetünk szebbé tétele, a jobb klíma, egységes utcakép kialakítása végett egy olyan kezdeményezést szeretnénk elindítani, melybe Önöket bevonva fákat ültetnénk Leányfalun. Idén márciusban 12 diófa kerül elültetésre a falu közterületein. A csemetéket és a szakszerű ültetést Pinkóczi Tamásnak köszönhetjük. A megfelelő helyek kijelölése az önkormányzat jóvoltából történik meg minden esetben. Az ültetés ideális ideje az ősz, de mivel ezek a diófák most kerültek ki egy kertből, nem várhattunk velük őszig. Miután a fákat szakszerűen elültettük -ehhez az önkormányzat nyújt segítséget-, fontos a támaszték, valamint a csemete törzse körüli védelem biztosítása. Nagyon fontos a rendszeres öntözés, amit a közterületekre kiültetett fáknál az önkormányzat végez, kivételt képez a házak előtt elültetett fák.


Azon lakosok, akik szívesen csatlakoznának ehhez a kezdeményezéshez, felajánlanának facsemetéket vagy szeretnének kertjükbe, a portájuk elé -amennyiben elegendő hely áll rendelkezésre-, felajánlott fákat ültetni, azok jelentkezzenek az Önkormányzatnál a következő telefonszámon: +36 70 613 9136.


Tekintettel a jelenlegi helyzetre a közös faültetések sajnos nem lehetségesek, egyénileg az önkormányzat iránymutatásával azonban továbbra is van lehetőség. Bízunk benne, hogy ősszel már közösségi faültetésekről adhatunk hírt és egyre többen csatlakoznak hozzánk.


Legyünk zöldebbek, várjuk segítségüket, felajánlásaikat! Köszönettel az Önkormányzat

bottom of page