top of page

Covid-19 - Polgármesteri tájékoztató

Koronavírus tájékoztató 09.10-én

Tisztelt Leányfaluiak!

A koronavírus-fertőzések (COVID-19) emelkedő hazai adatai is arra figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, sőt a második hullám hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért továbbra is nagyon fontos a fegyelmezett viselkedés és az általános higiénés szabályok betartása.

Mint arról már bizonyára értesültek, immár településünkön is igazoltan megjelent a koronavírus. Néhány esetről tudunk csak, szerencsére mindannyian jól vannak, és csupán enyhe tünetek jelentkeztek náluk, elsősorban hasmenéses, lázzal járó és megfázásra utaló tünetekkel rendelkeznek. A fertőzöttek pontos számáról eddig nem kaptunk hivatalos értesítést, de arról tájékoztattak minket, hogy lényegében a Szentendrei járás minden településén van már igazolt fertőzött és házi karanténban is jóval többen vannak, mint a tavasz folyamán voltak.

Félelemre azonban nincs ok, a tapasztalatok alapján immár felkészültebben szállhatunk szembe a vírussal. A kormány tájékoztatása szerint jelenleg az alapvető célok a vírusnak leginkább kitett idősek védelme, az oktatás biztosítása és a gazdaság működőképességének fenntartása valamint a munkahelyek megvédése. Az önkormányzat igyekszik a kormányzati instrukciókat követve cselekedni.

A legfontosabb tehát továbbra is, hogy óvjuk a legkiszolgáltatottabbakat, az időseket és a betegeket és ezért jelenleg mi magunk tehetünk a legtöbbet. Különösen ügyeljünk a családunkban, a környezetünkben, szomszédainkban élő idősekre és betegekre.

Itt Leányfalun is arra kérünk mindenkit, hogy járjanak el körültekintően és tartsák be az előírásokat. Ha csak lehet, tartsuk be a védőtávolságot, zárt helyen viseljünk maszkot, rendszeresen mossuk, vagy fertőtlenítsük kezünket, hogy minél kisebb esélyt adjunk a vírus nagymértékű elterjedésének, hogy ne kényszerüljünk a korábbihoz hasonló lezárásokra, korlátozásokra.

A településen működő két idősek otthonában egyelőre minden rendben van, már korábban beszüntették a látogatást, megtették a szükséges lépéseket. Az önkormányzati intézményeinkbe, az óvoda épületeibe még a nyár folyamán érintésmentes kézfertőtlenítőket helyeztünk el és további fertőtlenítőszereket is beszereztünk. Intézményeink látogatóit arra kérjük, hogy használják a kézfertőtlenítőket és viseljenek maszkot. A képviselő-testület rendben végzi a munkáját.

Leányfalu tavasszal is jól vizsgázott, továbbra is számítunk a fegyelmezett együttműködésükre.

Köszönettel:

Adorján András polgármester

bottom of page