top of page

Újra szúnyoggyérítés

ÉRTESÍTÉS FÖLDI ÉS LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL


A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által megbízott konzorciumtól 2019. június 19-én kapott tájékoztatás alapján ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az Önkormányzat illetékességi területén földi és légi úton történő szúnyoggyérítés lesz.


A földi kémiai védekezés 2019. június 25-én a napnyugta utáni időszakban, a légi kémiai védekezés 2019. június 26-án a napnyugtát megelőző időszakban kerül elvégzésre.

A földi kémiai védekezés tartaléknapjai: 2019. június 26-27.

A légi kémiai védekezés tartaléknapjai: 2019. június 27-28.


A gyérítés földi és légi biológiai módszerekkel, valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kerül elvégzésre. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során Deltasect 1,2 ULV, a légi kémiai kezelés során Deltasect 1,2 ULV készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.


Leányfalu, 2019. június 19.


Tisztelettel:

Loszmann János sk. polgármester

bottom of page