top of page
Kerékpár-felújítandó szakaszok tervei
Kerékpár - A 11. számú főút csatlakozási pontjainak dokumentációja
9.png
12.png
A világító burkolat dokumentációja
Kerékpár - vízbázisvédelmi vizsgálat
Tandem kerékpár - pályázat
Kerékpár - Kp.forgalmi hálózati terv
GPS térkép - Térképek
Kamera - Galéri
top.jpg

Leányfalu meglévő kerékpárút hálózatának fejlesztése, felújítása

belterületen

 

 

Leányfalu Nagyközség Önkormányzata a Magyar Kormány támogatásával és európai uniós forrás segítségével a meglévő Duna-parti kerékpárút felújítását és a kapcsolódó közlekedési infrastruktúra fejlesztését valósítja meg a Határcsárda és a Seres utca közötti belterületi szakaszon a VEKOP-5.3.2.1-5-2020 pályázat keretein belül.

A Fenntartható közlekedésfejlesztés Pest megyében tárgyú felhívásra benyújtott pályázat 371.847.350.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 

A Leányfalu Nagyközség Önkormányzata által benyújtott pályázat fő célja az alábbi szakaszok fejlesztése a következők szerint:

A Határcsárdától az Akácos útig 3 méter széles autós, kerékpáros, gyalogos vegyes használatú aszfaltburkolat készül az átmenő forgalom gátlásával. Az Akácos úttól a Boldogtanyai úti buszmegállóig 2,5 méter szélességű, gyalogos és kerékpáros vegyes használatú aszfaltburkolat valósul meg. A Boldogtanyai úti buszmegállótól a Karinthy-házig a jelenlegi aszfalt burkolat megmarad, a biztonsági korlát felújításra kerül. A Karinthy-háztól az Erkel utcáig elválasztott térköves sétány és 2,5 méter széles aszfaltburkolat készül. Az Erkel utcától a Hajóállomásig nem történik beavatkozás, ez 2021 tavaszán megújult.
A Hajóállomástól a Termálfürdő végéig 2,5 méter széles aszfaltburkolat épül, mely a jelenlegi térköves sétány mellett fog haladni. A Termálfürdő végétől a Zöld Béka kikötőig 2,5 méter széles, kerékpáros, gyalogos vegyes használatú aszfaltburkolat valósul meg. A Zöld Béka kikötőtől a Kemping utca torkolatáig autós, kerékpáros, gyalogos vegyes használatú aszfaltburkolat készül az árok egy részének lefedésével. A Kemping utca első szakaszán felfestés történik, az utca földes szakasza autós, kerékpáros, gyalogos vegyes használatú aszfaltburkolatot kap. A Seres utca autós, kerékpáros, gyalogos vegyes használatú aszfaltburkolatú lesz.

Ahol még nincs közvilágítás, ott meg kell teremteni a biztonságos kerékpározás feltételeit, így kiépül a közvilágítás a Seres utcában is.

A projekt tartalmazza többek között a Boldogtanyai úti buszmegállók között a gyalogátkelőhely kialakítását, a Kemping utca hiányzó szakaszának, a Seres utca alsó szakaszának, valamint az Akácos utca alsó szakaszának aszfaltozását, valamint a 11-es főútvonalon az Erkel utcai és a Gyulai Pál utcai gyalogátkelőhelyeknél kerékpáros átkelők kialakítását is.

 
A kedvezményezett neve: Leányfalu Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Leányfalu meglévő kerékpárút hálózatának fejlesztése, felújítása belterületen

A beruházás megvalósításának ideje: 2021.09.01. – 2023.06.30.

A beruházás összköltsége: 371.847.350.- Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 371.847.350.- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében valósul meg.

 

További információ kérhető:

Adorján András polgármester

polgarmester@leanyfalu.hu

+36709474043

bottom of page