Civil szféra

A Líra Gyalogosai

A csoport 2003. június 28 -án debütált, azóta rendszeresen fellép. Az erre az alkalomra felkért felolvasók közös elhatározásból azóta is együtt vannak, és felvették a Líra Gyalogosai nevet. Az elnevezés nyitja a görög nyelvben keresendő, görögül ugyanis a gyalogos és a prózai ugyanaz a szó. A költészet, a líra a Pegazuson jár, a csoport pedig a líra mellett a prózát is nagyon kedveli, és jobbára gyalogszerrel jár, logikus tehát, neve csakis a Líra Gyalogosai lehet.

Bővebben...

 

Árvácska Gyermek Színjátszókör

A színjátszókör 2003. szeptemberében alakult általános iskolás gyermekek részére. Vezetője: Póka Éva színművésznő.
Célja: a beszédkészség, a mozgáskultúra, kifejezőkészség fejlesztése. Az órákat helyzetgyakorlatok, tánc- és énektanulás színesíti.

Bővebben...

 

Leányfalui "Hóvirág" Nyugdíjas Klub

A Leányfalui "Hóvirág" Nyugdíjas Klub hírei (Bemutatkozik a Nyugdíjas Klub)
A nyár klubunkban is uborkaszezonnak számít, amikor klubnapjainkat csak néhány törzstagunk látogatja, de a nyár vége felé közeledik, a fák lombja itt, ott már őszt mutat. Amikor rövidülnek a napok, és a kert sem ad egész napos munkát, itt az ideje annak, hogy kicsit kilépjünk a házunk-kertünk világából, kikapcsolódjunk, kicsit szélesebbre tárjuk az ablakot, amely a világra néz. Szeretnénk ezért mindazok figyelmét felhívni klubunkra, akik még nem ismerik tevékenységünket.

Bővebben...

 

Leányfalui Szekér Színház

Póka Éva színművésznőnek a Szekér Színház ötletét Déryné echós szekere és a Kelemen társulat színjátszói adták. Miért ne lehetne ma is, 200 év múlva, valami hasonló hangulatú színházat alapítani? Tavasztól őszig járni a Dunakanyart vagy akár a Balaton környékét, hirdetni a szép magyar nyelvet, fölidézni a vásári játékokat - akár egy pázsitos lankán, vagy egy falunapon a falu főterén, esetleg őszi szüreti bálokon?

Bővebben...

 

Református Templom Alapítvány

A Leányfalusi Református Templom Alapítványt a Pócsmegyer-Leányfalusi Református Egyházközség alapította 1992-ben.
Az Alapítvány elsődleges célja az volt, hogy Leányfalun elősegítse a Leányfalusi Református Társegyházközség templomának felépítését, majd támogassa fenntartását és üzemeltetését.

Bővebben...

 

Vadkacsák

A VADKACSA Egyesület több mint egy évtizede működik Leányfalun és tevékenysége terjesztésére, és népszerűsítésére megkezdte beindítani VADKACSA KLUBjait.

Bővebben...

 
Köszöntő

nyiricsaba

Tisztelt Honlap-látogató!

Köszöntöm megújult honlapunkon és köszönöm, hogy megtiszteli érdeklődésével Leányfalut, Polgármesteri Hivatalának munkáját. Szeretném felhívni rendszeres honlap-látogatóinknak szives figyelmét, hogy megváltozott honlapunk strukturája. A felső menűben önkormányzatunk működéséről tájékozódhatnak. Bővebben...

Linkek

uj_magyarorszag

vati

eugy1

dmrvzrt